Diyarbakır Lojistik Köyü projesi başlamıştır

11.02.2019

Diyarbakır ili sanayisi, ticareti ile bölgenin merkezi olması ile demiryolu bağlantısı ile bir lojistik köye sahip olması gereken illerimizin başında gelmektedir. İthal edilen ürünlerin ve hammaddelerin, ihraç edilen ürünlerin,  iç piyasaya gönderilecek her türlü malzemenin depolama, kara taşıması ve demiryolu taşımasının kolayca yapılabileceği, hizmet kalitesinin artacağı, maliyetlerin düşürüleceği bir proje gerçekleşmektedir. Bu sayede şehir trafiğin olumsuz etkileyen TIR ve kamyon hareketi azalacak, şehir içi dağıtımlar birleştirilerek araç hareketi azalacak, maliyetler düşecek, gürültü ve karbon salınımı azalacaktır.

Diyarbakır Lojistik Köyü talebin yüksek olması nedeniyle tek fazda inşa edilecektir. Diyarbakır OSB ile Diyarbakır Şehir merkezi arasında, Diyarbakır’a 16 km mesafede kurulması planlanmaktadır. 2.286 dönüm üzerine inşa edilecek olan Diyarbakır Lojistik Merkezinde 760.000 m2 alan üzerinde 400.000 m2 lik A+ sınıfı depolar inşa edilecektir. İmar çalışmaları tamamlanmıştır. Yatırımcılar bu alanlarda projesi taslak halinde verilecek formlara uymak koşulu ile kendi depolarını inşa edeceklerdir.

Tesiste ayrıca demiryolu terminali bulunacak ve 20.000 m2 lik parsellerin büyük kısmına demiryolu bağlantısı depolara kadar sağlanacaktır. Depoların ön tarafları TIR yanaşmasına uygun rampalı ve seksiyonel kapılı olarak planlanacaktır. Lojistik Köy’de ayrıca tarımsal amaçlı depolama yapılmak üzere büyük bir silo tesisi de kurulacaktır.

Lojistik köy bir OSB den daha fazla sosyal amaçlı hizmetlerin verileceği bir yer olacaktır.

TümHaberler